SportieveSchool

 

Kinderen sterker maken in BEWEEGKRACHT!

We vinden het op school belangrijk dat kinderen voldoende beweging krijgen. We zorgen hiervoor tijdens de lessen met bvb. zwemlessen vanaf de derde kleuterklas. Wekelijks worden er in elke klas turnlessen gegeven. In de kleuterklas is juf Kathleen onze turnjuf, in de lagere school hebben we een turnmeester: meester Olivier.

Tijdens de tweewekelijkse zwembeurt krijgen onze kleuters zweminitiatie. Het is belangrijk om al op vroege leeftijd met de basis van het zwemmen te starten. In het lager onderwijs krijgen de leerlingen zwemles in niveaugroepjes.

Verder hebben onze klasleerkrachten extra aandacht aan bewegen door minstens twee keer per week een loop-moment te voorzien in het kader van start to run. Ook nemen de kinderen deel aan sportdagen, we houden op school een dag op wieltjes, twee keer per jaar wordt de turnzaal omgetoverd tot een heus hindernissenparcours tijdens Reis Rond de Wereld en onze leerlingen hebben de mogelijkheid om te sporten tijdens de middagspeeltijden.

We houden ook jaarlijks een sportweek met de ganse school.

Onze school neemt ook deel aan SNACK, sporten na school in samenwerking met de stad Lier. Hierover krijgt u in de loop van het schooljaar meer informatie.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT